آموزش زبان انگلیسی در خواب واقعیت دارد؟

آموزش زبان انگلیسی در خواب واقعیت دارد؟

بدیهی است که انجام فعالیت‌های حرفه‌ای و امور روزمره در حال خواب امکان پذیر نیست. با این حال، مغز انسان در طول ساعات استراحت به شدت فعال است و می‌تواند اطلاعات دنیای اطراف خود را درک و ضبط کند. تحقیقات منتشر شده در مجله علمی Current Biology نشان می‌دهد مغز انسان به طور پیوسته در حال پردازش اطلاعات است. این روند، در طول مدت خواب عمیق نیز ادامه دارد. به گفته پژوهشگران، انسان‌ها در طول خواب، می‌توانند مطالب آموخته شده در زمان بیداری را به یاد آورند. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود، در این مدت بتوانند اطلاعات جدید را نیز جذب کنند.

به این ترتیب، می‌توان گفت، نتایج به دست آمده از مطالعات، امکان آموزش زبان انگلیسی در خواب را تأیید می‌کنند. با توجه به فعالیت گسترده مغز در کلیه حالات، محققان دانشگاه برن سوئیس، اعتقاد دارند، تفکیک مرز میان خواب و بیداری برای مغز کار چندان ساده‌ای نیست. در واقع، آن‌ها دریافته‌اند در طول خواب، مغز انسان به طور تقریبی هر نیم ثانیه یک بار از حالت خواب به حالت هشیاری تغییر فاز می‌دهد.

محققان مذکور با شرکت چندین داوطلب آزمایشی را ترتیب دادند. در این آزمایش از داوطلبان خواسته شد در هنگام خواب، با کمک هدفون به واژگان یک زبان ساختگی گوش فرادهند. در عین حال، ترجمه کلمات زبان فرضی نیز برای داوطلبان پخش می‌شد. جالب است بدانید، اغلب شرکت‌کنندگان در این آزمایش در زمان بیداری قادر بودند معانی کلمات را به خاطر آورند. این یافته شگفت‌انگیز است!

به این ترتیب، دانشمندان سوئیسی به این نتیجه رسیدند که ساختار حافظه دارای عملکردی مستقل از خواب و بیداری است. بنابراین، انسان‌ها در حالت خواب و هشیاری، به صورت ناخودآگاه و خودآگاه، می‌توانند اطلاعات محیط خود را دریافت کرده و به خاطر بسپارند. با توجه به آن چه گفته شد، به نظر می‌رسد، افراد در هنگام خوابیدن هم می‌توانند واژگان جدید را بیاموزند.

این کشفیات، تصور عموم از خوابیدن را به طور قابل توجهی متحول کرده است. چرا که پیش از این عموم مردم، ساعات خواب را غیر مولد و بیهوده می‌پنداشتند. البته، تحقیقات انجام شده توسط محققان سوئیسی، تنها به مراحل ساده فراگیری در خواب اشاره دارد. منظور این است که امکان «یادگیری مراحل پیچیده مهارت‌های کلامی» هنوز به اثبات نرسیده است. با توجه به پژوهش‌های مذکور، در طول خواب، خاطرات و اطلاعات گردآوری شده روزانه، پردازش و تقویت می‌شوند. به این ترتیب، بازپخش اطلاعات از طریق صوتی به ذخیره و مرور هر چه بهتر آن‌ها کمک خواهد کرد.

حتما بخون  برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال برای یادگیری زبان

سایر تحقیقات مرتبط با یادگیری در خواب

ایده یادگیری در خواب (hypnopedia)، برای نخستین بار در اوایل قرن 20 میلادی رایج شد. در دهه 1960 میلادی، دانشمندان جمهوری سابق شوروی، در این زمینه، مطالعات جامعی را انجام داده و به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافتند.

این روزها، نظریه آموزش زبان انگلیسی در خواب، به مراتب بحث‌انگیزتر از قبل شده است. با این حال، اثبات عملکرد موفقیت‌آمیز آن، همچنان، نیازمند شواهد بیش‌تری است. مطالعات منتشر شده در مجله علمی Nature، روشن می‌کند که خوابیدن نقش مهمی را در تقویت حافظه ایفا کرده و برای بهبود یادگیری، بسیار مفید است. به علاوه، تحقیقات منتشر شده در مجله بین‌المللی Psychophysiology، یادگیری زبان را با کیفیت خواب مرتبط می‌داند. با توجه به موارد یاد شده، بدیهی است، برای موفقیت در امر یادگیری زبان انگلیسی یا هر آموزش دیگری، به خوابی خوب و با کیفیت نیاز دارید.

از این‌ها گذشته، شواهد اخیر نشان می‌دهند، دریافت اطلاعات از طریق شنیداری، می‌تواند مهارت‌های کلامی شما را در حین خواب بهبود بخشد. این شواهد نیز براساس تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه برن سوئیس گردآوری شده‌اند. در طی این تحقیقات از تعدادی دانش‌آموز خواسته شده، در طول مدت خواب به کلمات و واژگان یک زبان خارجی گوش فرادهند. نیمی از این افراد، در حین پخش کلمات و عبارات به خواب رفتند. این در حالی است که نیم دیگر، بیدار مانده و با دقت به واژگان گوش دادند. جالب اینجاست، گروهی که به خواب رفتند، پس از بیدار شدن قادر به یادآوری کلمات بودند.

واقعیت این است که مطالعات انجام شده، از نتایج قطعی برخوردار نیستند. با این حال، صرف نظر از کلیه پژوهش‌ها و نتایج به دست آمده از آن‌ها، امتحان کردن این روش آموزشی، کاملا بی‌ضرر است.

دلایل اهمیت آموزش زبان انگلیسی در خواب

دلایل اهمیت آموزش زبان انگلیسی در خواب

تمایل گسترده برای هدر ندادن وقت از مهم‌ترین دلایل اهمیت آموزش زبان انگلیسی در خواب به حساب می‌آید. واقعیت این است که در این روش، حتی اگر موفق به یادگیری مفاهیم گسترده‌تری نشوید، زمانی را هم تلف نکرده‌اید.

حتما بخون  کدام زبان خارجی را یاد بگیریم؟

با وجود در دست نبودن یافته‌های کافی برای پشتیبانی از این روش، اغلب محققان باور دارند، آموزش زبان انگلیسی در خواب می‌تواند در به خاطر سپردن واژگان و بهبود تلفظ آن‌ها موثر باشد. به این ترتیب، به کار گیری این روش مکمل می‌تواند به پیشبرد مهارت‌های کلامی و تقویت حافظه کمک کند.

روش آموزش زبان انگلیسی در خواب

روش آموزش زبان انگلیسی در خواب

برای یادگیری زبان انگلیسی در خواب، بهتر است از منابعی نظیر اخبار، پادکست و ترانه‌های انگلیسی استفاده کنید. برای این منظور، پیش از خواب و درست زمانی که در تختخواب قرار گرفته‌اید، می‌توانید منابع مورد نظر خود را پخش کرده و در حالی که به آن‌ها گوش می‌کنید، خوابی شیرین و مفید را تجربه کنید. امروزه، کانال‌های YouTube و اپلیکیشن‌های مختلفی وجود دارند که از طریق آن‌ها می‌توان آموزش زبان انگلیسی در خواب را تجربه کرد. بنابراین، کافی است هدفون خود را روی گوش بگذارید؛ با آرامش هر چه تمام‌تر در تختخواب دراز بکشید؛ و موسیقی، پادکست، کتاب صوتی یا اخبار مورد نظر خود را پخش کنید.

معرفی چند پادکست برای کمک به بهبود خواب و آموزش زبان انگلیسی

امروزه، پادکست‌های مختلفی به زبان‌های گوناگون تولید می‌شوند. در واقع، برای هر نوع سلیقه‌ای چندین پادکست وجود دارد. بنابراین، شما هم با جستجو در Google و پرس و جو از دوست و آشنا می‌توانید پادکست محبوب خود را پیدا کنید. گوش کردن به کتاب‌های صوتی، موسیقی و پادکست، علاوه بر یادگیری زبان به بهبود کیفیت خواب هم کمک می‌کند. در این جا، چند نمونه از پادکست‌های مناسب برای این کار را به شما معرفی خواهیم کرد:

Sleep With Me

در هر یک از اپیزودهای این پادکست، یک داستان مجزا برای علاقه‌مندان بازگویی می‌شود.

Phoebe Reads A Mystery

اگر طرفدار داستان‌های جنایی هستید، پیشنهاد می‌کنیم، این پادکست را بشنوید.

Wireless Nights

در این پادکست، داستان‌های نسبتا ترسناکی را درباره موجوداتی خواهید شنید که پس از تاریکی هوا به فعالیت در اطراف ما می‌پردازند.

Great Detectives Of Old Time Radio

اگر به داستان‌های پر رمز و راز علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم، با شنیدن این پادکست، آموزش زبان انگلیسی در حین خواب را تجربه کنید.

Miette’s Bedtime Story Podcast

در اپیزودهای مختلف این پادکست، بهترین داستان‌های کوتاه جهان را خواهید شنید.

حتما بخون  چگونه لغات انگلیسی را یاد بگیریم؟ (5 راهکار مهم)

The New Yorker Fiction

در هر یک از قسمت‌های این پادکست، یکی از داستان‌های معروف جهان بازگو می‌شود.

‘Nothing Much Happens’

راوی این پادکست، در هر یک از اپیزودها، داستانی ساده و کوتاه را برای مخاطبان تعریف می‌کند.

معرفی چند منبع صوتی برای کمک به بهبود خواب و آموزش زبان انگلیسی

همان طور که پیش‌تر هم گفته شد، برای یادگیری زبان انگلیسی در خواب، می‌توانید از منابعی نظیر برخی کانال‌های یوتیوب و اپلیکیشن‌ها استفاده کنید. در ادامه، تنها چند نمونه از منابع یاد شده را به شما معرفی خواهیم کرد. طبیعی است که با اندکی جستجو می‌توانید اپلیکیشن‌ها و کانال‌های محبوب و مطابق با سلیقه خود را پیدا کنید.

Speak English With Mr. Duncan

این یک کانال یوتیوب است که به روشی سرگرم کننده، ساده و کاربردی، زبان انگلیسی را آموزش می‌دهد.

Easy English

ویدیوهای این کانال برای زبان‌آموزان مبتدی طراحی شده و بر مکالمات روزمره و تلفظ صحیح کلمات تمرکز دارد.

BBC Learning English

کانال آموزشی BBC، یکی از بهترین منابع یادگیری زبان انگلیسی به حساب می‌آید. ویدیوهای این کانال برای زبان‌آموزان در گروه‌های سنی مختلف طراحی شده است.

VOA Learning English

ویدیوهای آموزشی VOA با تمرکز بر اخبار جهان و برای زبان‌آموزانی طراحی شده که از دانش نسبی انگلیسی برخوردار هستند.

Rachel’s English

ویدیوهای این کانال برای زبان‌آموزان پیشرفته‌ای در نظر گرفته شده که قصد دارند جملات انگلیسی را به بهترین نحوی تلفظ و بیان کنند.

British Council Learn English Kids

ویدیوهای ساده، سرگرم کننده و آموزنده این کانال در قالب‌های مختلف برای زبان‌آموزی کودکان و خردسالان طراحی شده است.

سخن آخر

با توجه به آن چه گفته شد، پیشنهاد می‌کنیم شما هم آموزش زبان انگلیسی در خواب را امتحان کنید. به این ترتیب، از ساعات و دقایق زندگی خود به شکل تمام و کمال بهره خواهید جست. استفاده از منابع و مطالب متنوع، در تقویت حافظه و یادگیری شما موثر خواهد بود. بنابراین، بهتر است در کنار فعالیت‌های آموزشی روزانه برای زمان خواب خود نیز برنامه‌ریزی کنید. به خاطر داشته باشید، فارغ از میزان تأثیرگذاری، انجام این کار کاملا بی‌ضرر خواهد بود. مطمئن باشید، با به‌کارگیری تلاش و پشتکار کافی، در کوتاه‌ترین زمان ممکن، شاهد پیشرفت شگفت‌انگیزی خواهید بود.

مقاله قبلی
یادگیری زبان انگلیسی از طریق بازی
مقاله بعدی
معرفی 10 اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی
keyboard_arrow_up