آیلتس یا تافل؟ کدام معتبرتر است؟

آیلتس یا تافل؟ کدام معتبرتر است؟

در حال حاضر، بیش از دو میلیون دانشجوی خارجی در کشورهای آمریکا و انگلستان تحصیل می‌کنند. منظور از دانشجویان خارجی، افرادی هستند که در کشورهای مذکور رشد و پرورش نیافته و تحصیلات متوسطه خود را در گوشه دیگری از دنیا به اتمام رسانده‌اند. طبیعی است که پیش از ورود به دانشگاه‌های انگلیسی زبان، لازم است با انجام آزمون‌هایی، مهارت‌های زبانی داوطلبان ارزیابی شود.

آزمون‌های یاد شده دارای انواع مختلفی هستند. با این حال، IELTS و TOEFL از شناخته شده‌ترین، معتبرترین و قابل اعتمادترین انوع آن به حساب می‌آیند. هر دو این آزمون‌ها، سطح دانش انگلیسی مخاطبان را به طور دقیقی محک زده و اخذ پذیرش دانشجویی در دانشگاه‌های سرتاسر جهان را امکان‌پذیر می‌کنند.

کدام یک از آزمون‌های آیلتس یا تافل را باید انتخاب کرد؟

همان طور که گفته شد، هر دو آزمون مذکور از شهرت بسیار خوبی برخوردار بوده و به طور گسترده‌ای در اقصی نقاط جهان به رسمیت شناخته می‌شوند. با این حال، تفاوت‌های عمده‌ای در رویکرد، ساختار و محتوای آن‌ها وجود دارد. در نتیجه، پیش از انتخاب آزمون، داوطلبان باید به دقت درباره هر یک از این آزمون‌ها مطالعه کرده و با ویژگی‌های هر یک آشنایی یابند.

آیلتس چیست؟

آیلتس چیست؟

آیلتس (IELTS) یکی از انواع شناخته شده آزمون‌های سنجش دانش انگلیسی است که مهارت‌های خواندن، نوشتن، گوش کردن و صحبت کردن به زبان انگلیسی داوطلبان را ارزیابی می‌کند. این آزمون برای اهداف آموزشی، مهاجرتی و شغلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه بیش از 10 هزار موسسه در سرتاسر نقاط جهان این آزمون را به رسمیت می‌شناسند. آیلتس (IELTS) بر معیارهای زبان انگلیسی رایج در بریتانیا مبتنی است. با این حال، شرکت‌کنندگان در این امتحان، می‌توانند پاسخ‌های خود را با املا و تلفظ آمریکایی ارائه کنند. لازم به ذکر است، آزمون آیلتس در دو نسخه آکادمیک و عمومی برگزار می‌شود.

آزمون آیلتس شامل چه بخش‌هایی است؟

آزمون آیلتس (IELTS) شامل 4 بخش مختلف است. این بخش‌ها عبارتند از:

  • خواندن
  • نوشتن
  • گوش کردن
  • صحبت کردن

بخش شنیداری و گفتاری این آزمون در هر دو نسخه آکادمیک و عمومی یکسان است. با این حال، بخش‌های مربوط به خواندن و نوشتن، بسته به نوع آزمون و با توجه به عمومی یا آکادمیک بودن آن، متغیر است. به عنوان مثال، در بخش سنجش مهارت‌های نوشتاری آزمون آکادمیک آیلتس، لازم است شما یک مقاله دانشگاهی را به رشته تحریر درآورید.

حتما بخون  آموزش انگلیسی به روش پیمزلر

این در حالی است که در بخش مشابه آزمون عمومی، نوشتن یک نامه ساده کفایت می‌کند. بخش‌های مربوط به سنجش مهارت‌های شنیداری، خواندن و نوشتن، همگی در یک روز و بدون وقفه انجام می‌شوند. این در حالی است که روند ارزیابی مهارت سخن‌وری، حداکثر یک هفته قبل یا پس از آزمون مذکور به صورت حضوری با همراهی یک ممتحن انجام می‌شود. کل مدت زمان امتحان آیلتس، 2 ساعت و 45 دقیقه است. در بخش سنجش مهارت‌های کلامی، به هر فرد، زمانی معادل 11 تا 14 دقیقه اختصاص داده می‌شود.

 تافل چیست؟

 تافل چیست؟

تافل (TOEFL) هم یکی دیگر از آزمون‌های معتبر جهانی است که برای سنجش توانایی برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در محیط‌های دانشگاهی به‌کار می‌رود. در اصل، تافل یک آزمون آمریکایی است. از این رو، افرادی که تمایل به دریافت پذیرش دانشجویی در ایالات متحده دارند، این گواهینامه را اخذ می‌کنند.

در امتحان تافل، از تلفظ و واژگان آمریکایی استفاده می‌شود. با این حال، در بخش سنجش مهارت‌های کلامی، به‌کار بردن اصطلاحات و گویش بریتانیایی مانعی نخواهد داشت. امروزه، بیش از 8500 مرکز آموزشی در سرتاسر نقاط جهان این آزمون را به رسمیت شناخته و برای ارائه پذیرش دانشجویی به آن استناد می‌کنند.

آزمون تافل شامل چه بخش‌هایی است؟

آزمون تافل (TOEFL) شامل 4 بخش مختلف است. در هر بخش، یکی از مهارت‌های زیر ارزیابی می‌شود:

  • خواندن
  • نوشتن
  • گوش کردن
  • صحبت کردن

انجام این آزمون 4 ساعت طول می‌کشد. در این مدت، مهارت‌های مذکور به صورت تلفیقی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. یعنی، شرکت‌کننده باید یک فایل صوتی را بشنود، مطالبی را مطالعه کند و سپس، به صورت کلامی به پرسش‌ها پاسخ گوید.

بخش ابتدایی این آزمون به سنجش مهارت‌های خواندن و گوش کردن اختصاص دارد. پس از یک وقفه کوتاه 10 دقیقه‌ای، بخش دوم امتحان آغاز می‌شود. در این قسمت، مهارت‌های نوشتاری و گفتاری شرکت‌کنندگان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است، کل آزمون با استفاده از کامپیوتر انجام می‌شود.

آیلتس و تافل چه تفاوتی با هم دارند؟

اصلی‌ترین تفاوت‌های آزمون آیلتس و تافل عبارتند از:

  • آیلتس یک آزمون بریتانیایی است؛ اما تافل یک امتحان آمریکایی است.
  • در آزمون آیلتس، املا و تلفظ واژگان براساس زبان رایج ساکنان کشور انگلیس ارائه می‌شود. این در حالی است که نگارش و گویش امتحان تافل مبتنی بر زبان رایج در کشور آمریکا است.
  • سوالات تافل چند گزینه‌ای است. این در حالی است که داوطلبان آیلتس با پر کردن جاهای خالی، ارائه مقالات کوتاه و جواب‌های مختصر به پرسش‌ها پاسخ می‌دهند.
  • مدت زمان برگزاری آزمون آیلتس 2 ساعت و 40 دقیقه است. این در حالی است که مدت زمان برگزاری آزمون تافل 4 ساعت است.
  • سنجش مهارت گفتاری آیلتس به صورت حضوری و با همراهی یک ممتحن انجام می‌شود. اما آزمون تافل، اساسا در مقابل کامپیوتر و بدون حضور ممتحن برگزار می‌شود.
  • در بخش شنیداری آزمون آیلتس، هر دو نوع تلفظ آمریکایی و انگلیسی عبارات و واژگان از طریق بلندگو برای شرکت‌کنندگان پخش می‌شود. این در حالی است که در آزمون تافل، بلندگوها تنها لهجه آمریکایی را به گوش داوطلبان می‌رسانند.
  • در بخش سنجش مهارت نوشتاری تافل، لازم است مقاله‌ای به طول 300 کلمه یا بیش‌تر ارائه شود. با این حال، در امتحان آیلتس، طول مقاله مورد نیاز باید 250 کلمه باشد.
  • بخش ارزیابی مهارت شنیداری تافل در حدود 40 تا 60 دقیقه طول می‌کشد. در این مدت، برخی سخنرانی‌های آکادمیک و مکالمات دانشگاهی به گوش داوطلبان می‌رسد. هنگام گوش کردن، داوطلبان باید یادداشت‌برداری کرده و در نهایت، به سوالات چند گزینه‌ای پاسخ دهند. این در حالی است که در بخش سنجش قابلیت‌های شنیداری آیلتس، شرکت‌کنندگان می‌توانند در هنگام گوش کردن به پرسش‌ها پاسخ دهند.
حتما بخون  روانشناسی یادگیری زبان انگلیسی

محاسبه نمره

در کارنامه آیلتس برای هر یک از مهارت‌های چهارگانه یاد شده، نمره مجزایی از صفر تا ۹ اعلام می‌شود. این نمرات از نظر ارزش با یکدیگر برابر هستند. یعنی، هر یک از نمرات به اندازه یک چهارم کل نمره ارزش دارند. به این ترتیب، برای ارائه نمره کلی آیلتس لازم است نمرات ثبت شده معدل‌گیری شوند.

از طرف دیگر، محاسبه نمره تافل 120 امتیازی است. به این ترتیب، هر یک از بخش‌ها دارای 30 نمره مجزا هستند. نتایج هر دو آزمون مذکور، 10 روز پس از برگزاری جلسه امتحان اعلام می‌شود. با این حال، ارائه و ارسال گزارش مکتوب نمرات برای داوطلبان در حدود 13 روز پس از برگزاری آزمون طول می‌کشد.

آمادگی برای آزمون

برای آمادگی در آزمون آیلتس یا تافل، ابتدا لازم است سطح دانش انگلیسی و مهارت‌های خود را ارزیابی کنید. برای انجام این کار، بهتر است از محتوای تهیه شده مخصوص تعیین سطح همین آزمون‌ها استفاده کنید. چنین محتوایی، با بازسازی فضای واقعی آزمون آیلتس یا تافل به شما کمک خواهد کرد تا دانش خود را به دقت و با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر محیط امتحان بسنجید.

به علاوه، آشنایی با نوع مطالب و پرسش‌های مطرح شده در هر دو آزمون به شما کمک می‌کند تا موثرترین و بهترین منابع مورد نیاز خود را تهیه و بررسی کنید. در عین حال، بهتر است تاریخ امتحان خود را مشخص کنید. به این ترتیب، هدف واضح و قابل درکی در پیش روی شما قرار گرفته و انگیزه شما برای یادگیری و تمرین به مراتب بیش‌تر خواهد شد.

حتما بخون  روزی چند ساعت زبان بخوانیم؟ (3 نکته مهم)

به خاطر داشته باشید، تعیین تاریخ امتحان از مهم‌ترین اقدامات این مسیر است. انجام این کار، به شما کمک می‌کند با زمان‌بندی واقعی مواجه شده و از میزان فرصت خود برای آمادگی آگاهی یابید.

سخن آخر

همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، در صورتی که قصد تحصیل در انگلستان را دارید، لازم است خود را برای شرکت در آزمون آیلتس (IELTS) آماده کنید. اما اگر قصد دارید تحصیلات خود را در کشورهای استرالیا، کانادا یا ایالات متحده آمریکا ادامه دهید، ابتدا باید با مرکز آموزشی مورد نظر خود مکاتبه کنید. دانشگاه‌های کشورهای یاد شده، بسته به قوانین داخلی خود، داوطلبان را به سمت شرکت در آزمون تافل یا آیلتس هدایت می‌کنند.

در عین حال، نوع شخصیت و اولویت‌های شما نیز می‌توانند در انتخاب آزمون تأثیرگذار باشند. به عنوان مثال، برخی افراد برای ارائه توانایی‌های کلامی خود ترجیح می‌دهند به صورت حضوری با یک ممتحن در ارتباط باشند. این در حالی است که تعدادی دیگر، برقراری ارتباط با یک سیستم کامپیوتری و صحبت از طریق میکروفون را بیش‌تر می‌پسندند. پس، اگر دانشگاه یا مرکز آموزشی مورد نظر شما انتخاب آزمون را به خودتان واگذار کرده است، بهتر است آن را با توجه به شرایط و دیدگاه‌های خود برگزینید.

مقاله قبلی
معرفی 10 داستان کوتاه انگلیسی
مقاله بعدی
آموزش زبان انگلیسی با پادکست صوتی
keyboard_arrow_up