آموزش انگلیسی به روش پیمزلر

آموزش انگلیسی به روش پیمزلر

آموزش زبان انگلیسی به روش پیمزلر، یکی از شیوه‌های زبان‌آموزی است که بر مهارت‌های شنیداری و گفتاری مبتنی است. این روش، توسط دکتر پل پیمزلر (Paul Pimsleur)، زبان‌شناس آمریکایی ابداع شد. وی معتقد بود روند یادگیری باید به صورت طبیعی و بدون استفاده از کتاب و نوشتار انجام گیرد. به اعتقاد وی، در غیر این صورت مهارت قابل توجهی کسب نخواهد شد.

روش پیمزلر بر شنیدن و تکرار کردن استوار است. یعنی، اصطلاحات و عبارات به وسیله یک گوینده بومی انگلیسی زبان گفته و تکرار شده و توسط زبان‌آموز به خاطر سپرده می‌شود. در روش pimsleur ، آموزش واژگان جدید با تکرار بی‌درنگ لغات پیشین همراه است. تکرار در بازه‌های زمانی مختلف به ثبت هر چه بهتر مطالب در حافظه کمک می‌کند.

دکتر pimsleur در این باره می‌گوید: «شاید به جرأت بتوان گفت، هیچ یک از جنبه‌های یادگیری به اندازه حافظه اهمیت ندارند. با این حال، این جنبه کم‌تر مورد بررسی و تأکید قرار گرفته است.»

آموزش انگلیسی به روش پیمزلر چیست؟

همان طور که در ابتدا هم گفته شد، این روش یادگیری بر شنیدن و مشارکت فعالانه مبتنی است. مشارکت فعالانه زبان‌آموز در شنیدن و تکرار عبارات به تقویت حافظه و ثبت بهتر اطلاعات در مغز کمک می‌کند. پل پیمزلر این روش را براساس سال‌ها تدریس و تحصیل در رشته‌های زبان‌شناسی و روان‌شناسی زبان پایه‌گذاری کرده است.

طرز کار روش پیمزلر

طرز کار روش پیمزلر

دوره pimsleur از 90 درس 30 دقیقه‌ای تشکیل شده است. زبان‌آموز روزانه باید یکی از این دروس را بررسی کند. یعنی، سپری کردن کل دوره 3 ماه طول می‌کشد. برای ادامه روند و آغاز درس بعدی، لازم است 80 درصد از مطالب درس پیشین با موفقیت پاسخ داده شود. منظور این است که در صورت کسب امتیاز پائین‌تر، مطالب قبلی باید تکرار شوند. انجام این کار موجب می‌شود که فرد زبان‌آموز پیش از  درک کامل محتوای قبلی قادر به آغاز درس جدید نباشد.

روش پیمزلر بر چه اصولی مبتنی است؟

روش پیمزلر بر 4 اصل اساسی مبتنی است. این اصول عبارتند از:

انتظار

در این روش، زبان‌آموزان تنها به تکرار عبارات و واژه‌ها نمی‌پردازند. منظور این است که آن‌ها در ابتدا، جملات یا عبارات را با صدای بلند تکرار می‌کنند. سپس، لازم است برخی جملات را به زبان هدف ترجمه کنند. برای انجام این کار، گوینده عبارات و اصطلاحات را شمرده و با مکث بیان کرده و به شنونده فرصت می‌دهد تا قبل از بیان جمله اندکی فکر کند. این کار به درگیر شدن ذهن زبان‌آموز کمک کرده و از تقلید طوطی‌وار عبارات جلوگیری می‌کند. ایجاد مکث و انتظار میان جملات گوینده و شنونده یکی از بهترین روش‌های شبیه‌سازی مکالمات در زندگی روزمره و واقعی است.

حتما بخون  کدام زبان خارجی را یاد بگیریم؟

تکرار با فاصله زمانی

در روش پیمزلر، هر چند ثانیه یک‌بار، کلمه‌ای معرفی و تمرین می‌شود. سپس، این امر در فواصل زمانی هر چند دقیقه یک‌بار و پس از آن به تناوب هر چند ساعت یک‌بار و در نهایت، روزی یک‌بار انجام می‌شود. به این ترتیب، زبان‌آموز این فرصت را پیدا می‌کند که به تدریج، واژگان آموخته شده را در فواصل طولانی‌تری مرور کند. انجام این کار، واژگان را در حافظه طولانی مدت زبان‌آموزان ذخیره می‌کند.

واژگان اصلی

روش pimsleur روی آموزش واژگان اصلی تمرکز دارد. به این ترتیب، زبان‌آموز می‌تواند مجموعه‌ای از عبارات و لغات اصلی را به خاطر سپرده و به تدریج گسترش دهد. مطالعات نشان می‌دهند، هر زبانی دارای مجموعه‌ای نسبتا کوچک مشتمل بر کلمات اصلی است. به عنوان مثال، زبان انگلیسی از 2000 کلمه مرکزی و پرکاربرد تشکیل شده است. برای آموزش زبان انگلیسی به روش pimsleur به طور متوسط در هر سطح 30 قسمتی، 500 کلمه جدید ارائه می‌شود. در این روش، آموزش دستور زبان به صورت مستقیم انجام نشده و تنها از طریق الگوها و عبارات رایج بیان می‌شود. به این ترتیب، ذهن زبان‌آموز به تدریج و به طور طبیعی با ساختار دستور زبان آشنایی می‌یابد. به اعتقاد پیمزلر، این همان روشی است که انسان‌ها با کمک آن گرامر زبان مادری خویش را فرامی‌گیرند.

یادگیری طبیعی

همان طور که گفته شد، روش پیمزلر بر مهارت شنیداری مبتنی است. به اعتقاد بنیان‌گذار این شیوه آموزشی، شنیدن و تکرار کردن از اصلی‌ترین عناصر یادگیری طبیعی به حساب می‌آیند. این درست همان کاری است که یک کودک انجام می‌دهد. کودک به طور طبیعی، مکالمات و صداهای دنیای پیرامون خود را شنیده و تکرار می‌کند. در واقع، بدون آن که به آموزش آکادمیک دستور زبان مادری نیازی باشد، انسان‌ها در ابتدایی‌ترین سال‌های زندگی خود، با روش یادگیری طبیعی این قواعد را فرامی‌گیرند. طرز تلفظ و لهجه نیز با این روش انتقال می‌یابد. به همین دلیل است که در روش pimsleur بر لزوم استفاده از گویندگان بومی تأکید شده است.

حتما بخون  آموزش زبان انگلیسی در منزل

به خاطر داشته باشید، تأکید بر نحوه تلفظ از جمله مواردی است که در اغلب روش‌های آموزش زبان نادیده گرفته می‌شود. این امر، غالبا به صورت رویکردی غیر ضروری در نظر گرفته می‌شود. با این حال، امروزه ثابت شده است که تلفظ صحیح از مهم‌ترین نقاط قوت زبان‌آموزان به حساب می‌آید. این امر به درک هر چه بهتر عبارات بیان شده و شکل‌گیری ارتباطی پایدارتر میان افراد با جامعه هدف کمک می‌کند.

مزایای روش پیمزلر از منظر استراتژی بازاریابی

مزایای روش پیمزلر از منظر استراتژی بازاریابی

مزایای روش پیمزلر از منظر استراتژی بازاریابی عبارت‌است‌از:

  • عدم استفاده از ویدیوها و کتاب‌های آموزشی
  • لزوم استفاده از فایل‌های صوتی
  • آموزش روزانه کوتاه مدت در قالب جلسات 30 دقیقه‌ای
  • برخورداری از پشتوانه پژوهشی 40 ساله
  • برخورداری از سابقه 30 سال موفقیت
  • بهره‌مندی از تخفیفات مختلف در بازه‌های زمانی گوناگون
  • برخورداری از برنامه‌های آموزشی مختلف برای سطوح گوناگون

مزایای روش پیمزلر از منظر زبان‌آموزان

مزایای روش پیمزلر از منظر زبان‌آموزان عبارت است از:

  • ارائه دروس آموزشی در قالب مکالمات روزمره میان دو نفر
  • درک کامل مفاهیم ارائه شده در هر جلسه
  • ارائه توضیحات مفید و غیر فنی
  • ارائه واژگان کاربردی و مفید
  • ارائه اصول اولیه برخی مفاهیم دستوری
  • روشی مفید برای انتخاب واژگان جدید در روند یادگیری آتی
  • روشی لذت‌بخش برای یادگیری زبان انگلیسی به ویژه برای زبان‌آموزان مبتدی
  • یک روش موثر برای شروع یادگیری زبان انگلیسی
  • ایجاد حس موفقیت
  • کمک به تقویت و بهبود لهجه
  • ارائه دروس فوق‌العاده و منظم
  • ارائه مطالب به روشی قابل درک
  • امکان یادگیری در هر زمان و هر کجا
  • ایجاد انگیزه برای ادامه فرآیند زبان‌آموزی
  • گزینه مقرون به صرفه

مشارکت فعال

ایجاد فضای تعاملی و مشارکت فعال از مهم‌ترین مزایا و وجوه تمایز این روش به حساب می‌آید. چرا که زبان‌آموز ملزم است در بازه زمانی کوتاهی عبارات را شنیده، درباره آن‌ها فکر کرده و به زبان مورد نظر پاسخ‌گو باشد. این امر از اتخاذ رویکرد منفعل توسط فرد جلوگیری می‌کند. این روش درگیر شدن با زبان هدف به افراد کمک می‌کند تا موقعیت‌های کاربردی را به خوبی به خاطر سپرده و در صورت لزوم از آن‌ها استفاده کنند.

حتما بخون  یادگیری زبان انگلیسی از طریق بازی

معایب روش پیمزلر از منظر زبان‌آموزان

معایب روش پیمزلر از منظر زبان‌آموزان عبارت‌است‌از:

  • امکان مناسب نبودن محتوای آموزشی برای کلیه کاربران
  • ارائه محتوای آموزشی تنها به قصد سفر
  • تکیه صرف بر مهارت شنیداری
  • احتمال برآورده نکردن نیازهای فردی
  • مناسب نبودن محتوا برای زبان‌آموزانی که بیش‌ر از محتوای بصری بهره می‌برند.
  • برخورداری از جلسات آموزشی بسیار کوتاه مدت
  • دامنه لغات محدود
  • عدم تناسب محتوای ارائه شده با هزینه پرداختی

ارائه محتوای نامربوط

برخی از زبان‌آموزانی که از روش pimsleur بهره جسته‌اند، از محتوای نامربوط دروس گله‌مند هستند. به گفته این افراد، مطالب pimsleur بیش‌تر مناسب افراد متأهل و دارای فرزندی است که قصد دارند به منظور خرید یا گردش برای مدت کوتاهی به کشورهای مختلف سفر کنند. در مقابل، صاحبان کسب و کار یا دانشجویان مجرد به سختی می‌توانند با عناوین و مطالب مطرح شده ارتباط برقرار کنند.

سخن آخر

در نهایت، با توجه به آن چه گفته شد می‌توان دریافت، روش pimsleur هم مانند سایر شیوه‌های آموزشی دیگر دارای مزایا و معایب متعددی است. این رویکرد هم مثل دیگر رویکردهای شناخته شده، موافقان و مخالفان خود را دارد.

با این حال، بدیهی است که برخورداری از سطوح آموزشی سه‌گانه و در نظر گرفتن جلسات کوتاه مدت نیم ساعته که بر مهارت‌های شنیداری و گفتاری زبان‌آموزان مبتنی هستند از بزرگ‌ترین امتیازهای این روش زبان‌آموزی به حساب می‌آید.

تجربه نشان داده است، افرادی که برای یادگیری زبان انگلیسی از روش pimsleur استفاده می‌کنند به راحتی می‌توانند در درک مفاهیم ارائه شده به روش شنیداری پیشرفت کرده و دامنه واژگان خود را گسترش دهند. به علاوه، به‌تدریج نحوه تلفظ این افراد نیز به شکل قابل توجهی بهبود می‌یابد. البته، نوع واژگان منتخب و عدم شخصی سازی دستورالعمل‌های آموزشی برای زبان‌آموزان همچنان محل بحث است.

با در نظر گرفتن کلیه موارد ذکر شده، انتظار می‌رود ترکیب روش پیمزلر با سایر شیوه‌های آموزشی به شکل چشم‌گیری در بهبود توانایی‌های زبان‌آموزان موثر باشد. بنابراین، اغلب کارشناسان توصیه می‌کنند این روش را به همراه یک یا چند راه‌کار دیگر مورد استفاده قرار داده و پیشرفت روزافزون خود را در زمینه زبان‌آموزی مشاهده کنید.

مقاله قبلی
کدام زبان خارجی را یاد بگیریم؟
مقاله بعدی
روانشناسی یادگیری زبان انگلیسی