در دنیای امروز، یادگیری زبان انگلیسی به بخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر تبدیل شده است. این روزها، اغلب افراد با اهداف گوناگون و به صورت موقتی یا دائمی از کشوری به کشور دیگر نقل مکان میکنند. لازم است این افراد به زبان کشور تسلط یابند. آشنایی با زبانهای مختلف به شما کمک میکند تا از دریچه تازهای به جهان بنگرید و توانایی برقراری ارتباط با گروههای جدیدی از مردم را کسب کنید.
یادگیری زبان هم درست مانند انجام هر کار دیگری نیازمند دسترسی به ابزارهای مناسب، صرف وقت و پشتکار کافی است. با این حال، استفاده از کتابها و فیلمهای آموزشی، شرکت در کلاسهای آنلاین و حضوری، گوش کردن به پادکست یا برنامههای رادیویی و بهرهگیری از صدها ابزار و روش دیگر تنها بخشی از روند آموزش زبان به حساب میآید.
با وجود بهرهگیری از ابزارهای مناسب، اغلب زبانآموزان در موقعیت مقتضی نمیتوانند از دانستههای جدید خود به خوبی استفاده کنند. در بسیاری از موارد، آنها دچار نوعی سردرگرمی و دلسردی میشوند. این دلسردی، غالبا به متوقف کردن روند یادگیری منجر میشود. برای اجتناب از این امر، لازم است راهنمای جامع یادگیری زبان را مطالعه کرده و به نکات گوناگون آن توجه کنید.
به خاطر داشته باشید، سردرگرمی و تردید نشانه عدم توانایی در فراگیری زبان نیست. واقعیت این است که رویارویی با ناشناختهها و تلاش برای غلبه بر هر موقعیت و دانش تازهای با چنین احساسی همراه است.
بهانههای رایج برای شانه خالی کردن از یادگیری زبان انگلیسی و راهکارهای مقابله با آنها
بسیاری از افراد با ذکر برخی بهانهها از یادگیری زبان شانه خالی میکنند. این یکی از بزرگترین عوامل بازدارنده موفقیت در زبانآموزی به حساب میآیند. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استعداد ندارم!
بسیاری از افراد به واسطه اشتباهات مداوم خود ادعا میکنند برای یادگیری زبان انگلیسی استعداد ندارند. اشتباه کردن بخش جداییناپذیری از فراگیری هر مهارت و دانشی است. طبیعتا، زبانآموزی نیز از این قاعده مستثنا نیست. مهمترین عامل موثر در ارتقاء زبانآموزی این است که اشتباهات خود را بپذیرید و آنها را به عنوان فرصتی برای یادگیری تلقی کنید. به جای استعداد بر نظم، اشتیاق، تصمیم و پشتکار تمرکز کنید. این موارد از مهمترین عوامل موفقیت در هر کاری به حساب میآیند.
وقت ندارم!
در دنیای امروز، اکثر قریب به اتفاق انسانها به شدت مشغول هستند. جریان پیوسته امور، فشار کار مداوم و وظایف مختلف، از جمله مواردی هستند که همه تمرکز و وقت شما را به خود معطوف میکنند. در چنین شرایطی، ساعات روز به هیچ عنوان برای تکمیل کارها و برنامههای تعیین شده کافی به نظر نمیرسند. به این ترتیب، طبیعی است که یافتن زمان کافی برای زبانآموزی بسیار دشوار خواهد بود.
با این حال، تکرار جمله «وقت ندارم!» تنها یک بهانه بازدارنده است که یادگیری زبان را از فهرست اولویتهای شما خارج میکند. به جای تمرکز بر این موضوع، لازم است تلاش کرده و زمان کافی را ایجاد کنید. واقعیت این است که با صرف زمانی معادل 5 تا 10 دقیقه در روز هم میتوانید زبان دلخواه خود را یاد بگیرید. چه کسی را میشناسید که روزی 10 دقیقه هم وقت آزاد نداشته باشد؟ پس بهتر است بهانهگیری را کنار گذاشته و از ثانیهها و دقایق زندگی خود به بهترین نحو بهره جویید.
قبلا سعی کردم و موفق نشدم!
ممکن است سالها قبل در مدرسه فراگیری زبان را امتحان کرده و چندان موفق نبوده باشید. بهتر است بدانید که اغلب افراد چنین تجربهای دارند. اطمینان داشته باشید که این شکست ارتباط چندانی با تواناییهای شما نداشته و از مشکلات محیطی و سیستم آموزشی نادرست ناشی میشود.
حالا، وقت آن رسیده که به عنوان یک زبانآموز مستقل با نقاط قوت و ضعف خود آشنایی یافته و با برنامهریزی دقیق و تلاش مستمر در مسیر یادگیری زبان انگلیسی گام بردارید.
از من گذشته!
فرآیند یادگیری با سن و سال ارتباط چندانی ندارد. مهمترین موضوع این است که به اندازه کافی تلاش کرده و تمرکز خود را حفظ کنید. در واقع، شما به عنوان یک بزرگسال به ابزارها و راهکارهایی دسترسی دارید که در گذشته از آنها بیبهره بودهاید. استفاده هدفمند از این ابزارها در تسریع روند یادگیری موثر است. بنابراین، بدون توجه به سن خود، لازم است زبانآموزی را به طور روزانه و مرتب آغاز کنید. کار خود را با تکرار و استفاده از سادهترین کلمات شروع کنید.
حافظه خوبی ندارم!
جالب است بدانید، حافظه یک توانایی ذاتی نیست بلکه یک مهارت اکتسابی است. این به معنای آن است که میتوانید این مهارت را یاد گرفته، توسعه داده و بهبود بخشید. برای بهبود حافظه باید میان اطلاعات جدید دریافتی ارتباطی منطقی ایجاد کنید. به این ترتیب، به مغز خود کمک خواهید کرد تا این اطلاعات را در حافظه طولانی مدت شما ثبت و دستهبندی کند.
موفقیت در روند یادگیری زبان انگلیسی
اکنون که با بهانههای رایج زبانآموزان آشنا شدید، زمان آن است که با مراحل موفقیت در روند یادگیری زبان نیز آشنایی یابید:
گام نخست: دلایل زبانآموزی
دلایل آغاز زبانآموزی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از افراد به منظور ارتقاء شغلی تلاش میکنند زبان جدید را بیاموزند. برخی دیگر، قصد دارند به کشور دیگری مهاجرت کرده و در آن جا مشغول زندگی یا تحصیل شوند.
بررسی دلایل به شما کمک میکند تا به شکلی کاملا جدی با فواید و ابعاد واقعی زبانآموزی مواجه شده، مسیر آموزش را با وضوح بیشتری ترسیم کرده و برای دستیابی به اهداف خود قاطعانهتر رفتار کنید.
گام دوم: تعیین اهداف کوچک و قابل دستیابی
یادگیری یک زبان جدید پروژه عظیمی است. بدیهی است که توفیق در این طرح بزرگ نیازمند برداشتن گامهای ابتدایی و دستیابی به اهداف کوچکتر است. بنابراین، با اندکی تفکر و برنامهریزی، هدف نهایی خود را به گامها و پروژههای کوچکتر در زمان تعیین شده تقسیمبندی کنید.
فرض کنید به یادگیری زبان انگلبسی تمایل دارید. بهترین راه تحقق این خواسته آن است که مهارتهای لازم را مشخص کرده و برای دستیابی به آنها زمانبندی کنید. به عنوان مثال، با خودتان میگویید، «میخواهم در رستوران بتوانم شخصا به زبان فرانسه غذای خود را سفارش دهم.» یا «پس از 6 ماه، باید بتوانم در حد یک زبانآموز مبتدی و به مدت 10 دقیقه پیاپی به این زبان صحبت کنم.»
تعیین هدفهای کوچکتر به شما کمک میکند تا هدف نهایی خود را به شکل ملموستری درک کرده و در بازههای زمانی کوتاهمدت دستاوردهای قابل قبولی داشته باشید.
گام سوم: برنامهریزی
دستیابی به اهداف تعیین شده، نیازمند برنامهریزی دقیق و اختصاص منابع مناسب است. به همین منظور، باید با دقت هر چه تمامتر مسیر یادگیری خود را ترسیم کنید. برای انجام این کار، میتوانید با کارشناسان آموزش زبان مشورت کنید. به این ترتیب، با زمانبندی دقیق و بهرهمندی از منابع کاربردی میتوانید در مسیر تعیین شده حرکت کنید.
گام چهارم: اقدام عملی
بدیهی است که یادگیری زبان به چیزی بیشتر از تعیین اهداف و ترسیم نقشه راه نیازمند است. اکنون، زمان آن است که با پشتکار هر جه تمامتر در این مسیر گام بردارید. اقدام عملی برای زبانآموزی مستلزم آن است که در بازههای زمانی مشخص و با استفاده از منابع مناسب، عادات جدیدی را برای خود ایجاد کنید.
اکنون، زمان آن است که در مترو، تاکسی یا پشت فرمان اتومبیل شخصی پادکست یا برنامههای رادیویی به زبان مقصد را گوش کنید. در اوقات فراغت خود داستانهای کوتاه، رمان یا مقالات مختلف را مطالعه کنید. دوستان جدیدی پیدا کنید که به زبان مورد نظر شما تسلط داشته باشند. با این افراد، به صورت آنلاین یا حضوری معاشرت کنید. در کلاسهای آموزش زبان ثبت نام کنید. این موارد تنها چند نمونه از اقدامات عملی موثری هستند که به یادگیری زبان انگلیسی کمک میکنند.
تا جای ممکن صحبت کنید!
ارتقاء دانش و افزایش محفوظات ذهنی یک چیز است و توانایی بیان آنها چیزی دیگر! اغلب زبانآموزان در موقعیتهای واقعی و در هنگام بیان ایدهها و افکار دچار مشکل میشوند. گویی تمام دانستههای آنها ناپدید شده و به اصطلاح، زبانشان نمیچرخد. احتمالا، اغلب شما با این پدیده مواجه شدهاید. در چنین اوقاتی، کلمات به بدترین شکل ممکن از دهان فرد خارج میشوند!
برای مقابله با این مشکل لازم است راهکارهای زیر را اجرا کنید:
- در هنگام مطالعه، مطالب را با صدای بلند بخوانید.
- بارها و بارها صدای خود را ضبط کرده و با دقت گوش کنید.
- این فایلهای صوتی ضبط شده را برای دوستان و آشنایانی بفرستید که به زبان مورد نظر شما تسلط کامل دارند و از نظرات و راهنماییهای آنها بهره جویید.
- در هنگام تماشای فیلم یا ویدیوهای زبان اصلی، در انتهای هر جمله پخش فیلم را متوقف کرده و با کمک زیرنویس، جملهها را عینا با همان لهجه تکرار کنید.
سخن آخر
برای بهبود روند یادگیری زبان انگلیسی، بهتر است هر بار موضوع خاصی را انتخاب کرده و برای مدتی روی آن تمرکز کنید. برای کسب بهترین نتیجه، میتوانید ویدیوها، پادکستها برنامههای رادیویی، اخبار و مقالات و کتابهایی را پیدا کنید که با موضوع مورد نظر شما مطابقت داشته باشند.
در حین استفاده از این منابع، میتوانید کلمات، عبارات و اصطلاحات مرتبط را یادداشت و تکرار کنید. در نهایت، توصیه میکنیم اشتباهات خود را دوست داشته باشید! آشنایی با اشتباهات بهترین فرصت برای ارتقاء مهارتها است. بنابراین، آنها را با دقت به خاطر بسپارید و با تمرین فراوان برطرف کنید.
Recent Comments